Estratègies de desenvolupament local en el context de la globalització comercial. Un estudi de cas: Bellreguard (València)
NAGIOS: RODERIC FUNCIONANDO

Estratègies de desenvolupament local en el context de la globalització comercial. Un estudi de cas: Bellreguard (València)

DSpace Repository

Estratègies de desenvolupament local en el context de la globalització comercial. Un estudi de cas: Bellreguard (València)

Show simple item record

dc.contributor.advisor Castelló i Cogollos, Rafael
dc.contributor.advisor Roig Merino, Bernat
dc.contributor.author Sigalat Signes, Enric
dc.contributor.other Departament de Sociologia i Antropologia Social es_ES
dc.date.accessioned 2015-07-15T11:22:45Z
dc.date.available 2016-01-12T04:45:05Z
dc.date.issued 2015 es_ES
dc.date.submitted 10-07-2015 es_ES
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10550/45636
dc.description.abstract El procés de globalització produeix transformacions econòmiques, polítiques, socials i culturals a escala global, que plantegen un canvi en la concepció del creixement i desenvolupament. Aquestes transformacions, com veurem, es traslladen als àmbits locals. Aleshores, l'espai local es converteix en aquell que permet reconéixer-se en l'altre, en el qual es creen llaços, vincles i associacions per a resoldre problemes comuns i obtenir assoliments. Així, considerem que la proposta de desenvolupament local es presenta com una alternativa per a encarar les desigualtats territorials i tractar de solucionar els problemes d'exclusió vinculats amb l'aprofundiment del procés de globalització, sent la participació dels actors i l'establiment de xarxes de col·laboració elements cabdals per a identificar la problemàtica dels territoris i prendre decisions que impulsen estratègies i projectes locals. Un espai, el local, que entenem com a font de relacions on es recreen les praxis socials locals de molts actors, que formen part d'una cultura identitària que no està destinada a desaparéixer davant dels reptes que suposa la globalització. En aquest sentit, l'objectiu principal d'aquest treball d’investigació: analitzar la concepció del desenvolupament local com a base d'una estratègia que permeta aprofitar els recursos i les potencialitats del territori per a aconseguir majors nivells de competitivitat i millorar les condicions de vida de la població, en el context de la globalització. La base d'aquesta estratègia passa pel sector comercial, concretament, el sector comercial detallista, com element vertebrador del teixit social i empresarial en l'àmbit local. I és que aquest juga un paper cabdal en la vida econòmica, social, mediambiental i cultural de les localitats; ja que té capacitats per a crear riquesa i ocupació, generar zones de convivència social i contribuir a millorar la qualitat urbana. Realitzarem una aproximació a l’objecte d'estudi centrant-nos en l’anàlisi d'un municipi concret, Bellreguard (València). L'esquema seguit ratifica la necessitat de delimitar l'objecte d'estudi i la seua justificació a partir de preguntes que asseguren la rigorositat inherent a qualsevol procés d'investigació. es_ES
dc.format.extent 471 p. es_ES
dc.language.iso ca es_ES
dc.subject desenvolupament local es_ES
dc.subject globalització es_ES
dc.subject metodologies participatives es_ES
dc.subject estratègies es_ES
dc.subject investigació acció participativa es_ES
dc.title Estratègies de desenvolupament local en el context de la globalització comercial. Un estudi de cas: Bellreguard (València) es_ES
dc.type info:eu-repo/semantics/doctoralThesis es_ES
dc.subject.unesco UNESCO::SOCIOLOGÍA es_ES
dc.embargo.terms 6 months es_ES

View       (5.360Mb)

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace

Advanced Search

Browse

Statistics