Baile, Eduard | |
This document is a artículo publicadoDate2009 | |
Este documento está disponible también en : http://hdl.handle.net/10550/37677 |
|
El propòsit d’aquest treball és donar compte del repertori d’aliments contingut en el Tirant lo Blanc o, per dir-ho en termes prestats de Josep Pla i el seu clàssic El que hem menjat, el que mengen (i beuen) els personatges de la nostra novel·la de cavalleries. No es tracta, doncs, d’observar cap mena de ritual a taula ni tampoc de reflexionar sobre processos de preparació culinària, sinó que pretenem de centrar-nos específicament en una recopilació el més exhaustiva possible de les carns, els llegums, les fruites o les begudes que serveixen per al nodriment de Tirant, Carmesina i la resta de personatges com a mostra aproximativa dels hàbits d’alimentació del segle XV, especialment pel que fa a la noblesa. | |
Baile, Eduard. Repertori d'aliments en el Tirant lo Blanch: E dinaren-se ab molt gran plaer. Tirant: Butlletí informatiu i bibliogràfic de literatura de cavalleries; No 12 (2009); 5-31. |
|
http://ojs.uv.es/index.php/Tirant/article/view/3421 |